På resande häst i Afrika

Agnes och Terese från Röda korsets folkhögskola, är i Moçambique för att göra en dokumentär om den unga eldsjälen Ivone Soares.

Thursday, January 12, 2006

Rapport från reggaehostel i Pretoria

Utmattade har vi tagit igen oss på vår dubbelsäng och samlat kraft inför att orka duscha/äta/kolla in omgivningarna. Bussresan hit gick över förväntan, vi sov som stockar större delen av den och när vi vaknade var all utrustning borta. Hehe, skoja bara. Däremot försökte en bedragare lura med oss till Zimbabwe när vi klivit av på stationen, med skälet att vi skulle kunna låna hans telefon där. Tack och lov kom en enorm kvinna i blå skjorta och skrämde bort honom genom att tyckta sin varma barm i hans ansikte. Eftersom tillfälle bjöds att fly, gjorde vi så genom att hoppa in i en taxi som tog oss till hostellet. Här bor förutom vi, en trädgårdsmästare och diverse flummiga typer som sitter i trädgården och lyssnar på reggae.
Snart ska vi försöka hitta en supermarket.

Igår var en mer händelserik dag. Vi besökte Bush Radio i Kapstaden, som är Sydafrikas första community radio. Där fick vi veta allt om kampen för demokratin, samt delta i sändningen av ett program med tema genus. Tre av oss fick berätta om vad vi gjorde här, hur vi såg på jämställdhet i Afrika och vad vi visste om kontinenten, vilket resulterade i Bush radios längsta radiotystnad sedan dess grundade. Närå, vi var rätt bra.

Imorgon bär det vidare av till Moçambique och ännu fler äventyr. Men vi mår bra, är glada, peppade och lite illaluktande. Precis som hemma.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home