På resande häst i Afrika

Agnes och Terese från Röda korsets folkhögskola, är i Moçambique för att göra en dokumentär om den unga eldsjälen Ivone Soares.

Wednesday, January 18, 2006

Presidenter och köttbullar


Idag har vi filmat massor av saker. Började med ett möte med lärarorganisationen ONP, avlöstes a’ la löpande bandprincipen av nästa med UNDE, och därefter hetskörde vi till Renamos högkvarter för ett exklusivt intervjutillfälle med oppositionspartiets ordförande. Vi fick rigga och artigt invänta hans excellens, för att därefter banda hans uttalande om partiets kamp mot hiv- och aids. Aningen för politisk för formen på vår film, men det var ändå en upplevelse att få möta honom.

Imorgon åker vi på ”semester” med Ivone. Något som kan behövas med tanke på det ännu tightare schemat nästa vecka. Då ska vi dessutom laga svensk middag till hela familjen, vilket kan bli en fullkomlig katastrof eftersom vi ska laga köttbullar och kockarna utgörs av en vegetarian samt en funktionsoduglig matlagare utan känsla för kletig köttmassa.

Nästa blogg blir nog inte förrän på söndag, men det ska faktiskt bli skönt att slippa Maputo och internet under några dagar. Dessutom blir det härligt att läsa alla de mail som nära och kära kommer att ha sprängfyllt våra inboxar med vid det laget. (hrm hrm hrm)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home