På resande häst i Afrika

Agnes och Terese från Röda korsets folkhögskola, är i Moçambique för att göra en dokumentär om den unga eldsjälen Ivone Soares.

Monday, February 20, 2006

Semestertorka

Vi är tillbaka i Kapstaden igen efter en helt fantastiskt avslappnad och rogivande vecka i Transkei. Fjärran från internet och mobiltäckning, därav torkan på bloggfronten.
Vi fick lära känna många spännande nya miljöer, människor och djur. Lite härligt är det ändå att vara tillbaka i civilisationen, leran från tårna tog många tvättar att få bort.

Säcken snörs sakta ihop och på fredag bär det av det Sverige igen, med snöslask, redigering och lite av en nystart. Efter att ha svajat upp och ner i självförtroendet och i vad för slags film klarar att skapa av vårt material, är vi för stunden peppade och sugna på att sätta igång. Som alltid är resan en stor del av målet, och allt vi får med oss hem härifrån är ovärderligt. Tiden har flugit och krupit med aldrig har nuet varit lika tydligt och vi har verkligen fångat dagen, i alla dess färger och former.

Klassen bor lite splittrat. Team Mozambique på ett hostel på Long Street i centrala Kapstaden, de andra på ställen lite längre ut längs pendeltågslinjen. På torsdag sammanstrålar vi alla, dels för att avfiras av Röda korset och senare för att fira av varandra hemma hos John.

Ryktet går att det hörts en och annan fågel sjunga vårens lovsång hemma i Svedala och de stora drivorna snö som skymde sikten när vi drog vår kos för dryga månaden sedan, känns inte längre omöjliga att uthärda.

En av många nya bekantskaper under semestern.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home